Algemeen Kookstudiogids-nieuws Kookstudionieuws Columns Kookstudio trends

Het laatste nieuws

kookstudiokokvanhetjaar

De Verkiezing Kookstudiokok van het jaar 2014 in beslissende fase

De Verkiezing Kookstudiokok van het jaar 2014 komt in een beslissende fase. Twintig kookstudio's en hun koks zijn genomineerd voor deze felbegeerde titel. Gasten en cursisten van kookscholen en - studio's kunnen tot 31 maart een stem uitbrengen op hun favoriete kookstudiokok. Voor alle genomineerden zie de website: www.kookstudiokokvanhetjaar.nl

cashew

Nederlander trapt niet in zogenaamde superfoods

‘Gojibessen staan bol van antioxidanten die de kans op kanker verminderen.’ ‘Chiazaad vertraagt het verouderingsproces.’ ‘Quinoa stimuleert de stofwisseling.’ Tegenwoordig worden allerlei producten aangeprezen als superfoods. Door het hoge gehalte aan voedingsstoffen zouden ze uiteenlopende ziekten en ongemakken voorkomen. Maar zulke wondermiddelen bestaan niet. Nederlanders blijken er dan ook niet in te trappen. Slechts een op de tien geeft aan het noodzakelijk te vinden om superfoods te eten naast de gewone voeding.

Jongeren en hogeropgeleiden zijn iets enthousiaster over superfoods. Hoe ouder de consument, hoe sceptischer ze zijn. Dit blijkt uit een representatieve steekproef onder 1.000 mensen van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum en Gezondheidsnet.nl.

kokenmetellis

Kook met plezier, eet met plezier en voel je beter.

De dagelijkse voeding is de basis van onze gezondheid, maar ook van onze ziektes. Niet alleen de kwaliteit van de voeding bepaalt of wij gezond eten, maar ook de voedselkeuze, de bereidingswijze en de juiste verhoudingen zijn van belang. Koken met Ellis heeft 3 kern activiteiten, dat zijn de kookworkshops samen met de advisering, de catering en de recepten. Belangrijk is daarbij dat het altijd gaat om evenwichtige en verantwoorde maaltijden samen te stellen zonder vlees, suiker of zuivel.

Amsterdamse horeca zet zich in voor noodlijdende gezinnen

Vandaag wordt een bijzonder bookazine gelanceerd met de titel: Onder de pannen met Streetsmart, 50 recepten van Amsterdamse chefs met een hart. Dit prachtig vormgegeven bookazine is onderdeel van het project Streetsmart, waarbij Amsterdamse restaurants geld inzamelen voor Amsterdamse gezinnen die in nood verkeren en elk moment op straat kunnen komen te staan. De deelnemende restaurants vragen hun gasten een vrijwillige bijdrage van 1 euro bovenop de rekening. Daarnaast is het gloednieuwe bookazine te koop in deze restaurants én in een aantal Amsterdamse boekhandels. Alle opbrengsten gaan naar zorgorganisatie HVO-Querido, die hiermee de in nood verkerende Amsterdamse gezinnen gaat ondersteunen.

Harrie

Grote Karakterkaas voor levenreddende buschauffeur

Arnhem, 6 november 2013 – Gistermiddag is buschauffeur Harrie Franken verrast bij zijn bus op het Centraal Station van Arnhem. Hij ontving uit handen van Cynthia Heijboer van Old Amsterdam een groot zogenaamd kaaswiel van 11 kilo met daarop de tekst: Harrie. Eén brok karakter. De buschauffeur van Connexxion/Breng redde anderhalve week geleden het leven van een ernstig gehandicapte man. Die stond in zijn elektrische rolstoel klem op een spoorwegovergang. Franken stopte zijn bus en door kordaat handelen redde hij het leven van de man met gevaar voor eigen leven. Want vlak nadat hij de man in zijn rolstoel van het spoor kreeg, raasde er een trein voorbij.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 volgende ›