Algemeen Kookstudiogids-nieuws Kookstudionieuws Columns Kookstudio trends

Het laatste nieuws

LBG jury 2014

Finalisten bekend Lekkerste Bal Gehakt 2014

Op 4 september vond de keuring plaats van de Lekkerste Bal Gehakt en de Lekkerste Gehaktvariant bij de KNS. 54 Gehaktballen en 24 gehaktvarianten deden mee in de wedstrijd.  

restaurant-culinair-centrum

Bakwedstrijd: Brabant bakt met lange vingers!

Culinair Centrum is de afgelopen weken ingrijpend verbouwd en eind september wordt gevierd dat de vernieuwde kookstudio gereed is.

Het Culinair Centrum wil van de gelegenheid gebruik maken om een activiteit te organiseren die extra aandacht zal vestigen op de mogelijkheden die het Culinair Centrum biedt. Er is besloten een grote bakwedstrijd te organiseren en wel de wedstrijd: Brabant Bakt met lange vingers. De keuze voor lange vingers komt voort uit het feit dat het Culinair Centrum gevestigd is in een voormalige lange vingersfabriek van Jeurgens in Aarle-Rixtel.

kookstudio2000

Food Film Festival crowdfund topkeuken

Met behulp van oude en nieuwe sterrenchefs als Joris Bijdendijk (Bridges, *), Alain Caron (Masterchef), Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau, **) en de Franse gebroeders Pourcel (Le Jardin des Sens, *) is de Gouden Ticket–actie van het Food Film Festival een succes gebleken. Binnen twee maanden is een bedrag van bijna 15.000 euro opgehaald. Dankzij de extra steun van vele supporters en sponsors kan er nu een volledige keuken gebouwd worden in de lege hallen van de Amsterdamse Westergasfabriek. Van 9-11 mei kun je in het FFF Restaurant voor een redelijke prijs op sterrenniveau eten. Voor wie nog geen kaartje had is er nu nog de kans één van de enkele overgebleven lunch-tickets voor een scherpe prijs te bemachtigen.

kookstudiokokvanhetjaar

De Verkiezing Kookstudiokok van het jaar 2014 in beslissende fase

De Verkiezing Kookstudiokok van het jaar 2014 komt in een beslissende fase. Twintig kookstudio's en hun koks zijn genomineerd voor deze felbegeerde titel. Gasten en cursisten van kookscholen en - studio's kunnen tot 31 maart een stem uitbrengen op hun favoriete kookstudiokok. Voor alle genomineerden zie de website: www.kookstudiokokvanhetjaar.nl

cashew

Nederlander trapt niet in zogenaamde superfoods

‘Gojibessen staan bol van antioxidanten die de kans op kanker verminderen.’ ‘Chiazaad vertraagt het verouderingsproces.’ ‘Quinoa stimuleert de stofwisseling.’ Tegenwoordig worden allerlei producten aangeprezen als superfoods. Door het hoge gehalte aan voedingsstoffen zouden ze uiteenlopende ziekten en ongemakken voorkomen. Maar zulke wondermiddelen bestaan niet. Nederlanders blijken er dan ook niet in te trappen. Slechts een op de tien geeft aan het noodzakelijk te vinden om superfoods te eten naast de gewone voeding.

Jongeren en hogeropgeleiden zijn iets enthousiaster over superfoods. Hoe ouder de consument, hoe sceptischer ze zijn. Dit blijkt uit een representatieve steekproef onder 1.000 mensen van onderzoeksbureau GfK in opdracht van het Voedingscentrum en Gezondheidsnet.nl.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 volgende ›