Wij houden u op de hoogte van de laatste kooktrends

Er is tegenwoordig een ware trend gaande op het gebied van familie-, vrienden- en bedrijfsuitjes. De kookstudio’s in Nederland vermeerderen zich snel. Dit gebeurt natuurlijk niet zonder reden. Het is een ontzettend leuke activiteit om met een groep te ondernemen. Er worden in groepjes een aantal gangen bereidt, die natuurlijk ook allemaal heerlijk worden opgegeten. Wat is er nu lekkerder dan aanschuiven aan een diner dat u zelf heeft bereidt? Er is veel keuze op het gebied van kookstudio’s en kookworkshops. Op Kookstudiogids.nl vindt u daarom een handig overzicht per provincie, zodat u snel een geschikte locatie kunt vinden. Daarnaast houden wij u hier op de hoogte van de laatste kooktrends.

Kook trends: koken onder begeleiding van een echte chef-kok

Wanneer u gaat koken bij een kookstudio wordt u natuurlijk niet aan uw lot overgelaten. Er is altijd begeleiding aanwezig die u laat zien hoe de gerechten moeten worden bereid. Sommige studio’s gaan hier nog een stap verder in en laten een professionele chef-kok de aanwijzingen en demonstraties geven. U ziet hoe de groenten allemaal in een gelijke vorm worden gehakt en hoe het mes het beste kan worden gehanteerd. Koken bij een kookstudio kan dus ook zeer leerzaam zijn. Wellicht doet u nog inspiratie op voor een maaltijd die u thuis op tafel kunt zetten.

Trends op het gebied van koken en eten

Net als in de mode-industrie, doen zich ook in de kookwereld bepaalde trends voor. Zo was het begrip ‘powerfood’ een aantal jaar geleden nog niet bekend en maakte niemand zich druk of brood nu van spelt of van tarwe was gemaakt. Wij vertellen u alles over de laatste kooktrends, zodat u hier rekening mee kunt houden tijdens het reserveren van een kookstudio.

Koken met korting Veel mensen denken bij koken al snel aan een dure hobby. De echte ‘professionele’ hobbykoks maken gebruik van de beste ingrediënten en materialen. Wij kunnen u echter vertellen dat er veel m... Lees verder Biologisch koken Tegenwoordig vinden mensen het steeds belangrijker om te weten waar hun eten vandaan komt. We kopen biologische wijn van een boerderij in Frankrijk. Kaas kunnen we ook bij de lokale kaasboer halen en brood of... Lees verder No waste koken Mensen leven bewuster, wat zich ook uit op kookgebied. Er wordt beter gelet op de hoeveelheden die worden gekookt, waardoor er minder weg wordt gegooid. Wanneer er toch eten overblijft, ontstaan er initiati... Lees verder Delicaat Hertenvlees In het grote natuurreservaat Los Claros in Spanje, op 1600 hectare land vol gras en bos, leeft een grote populatie edelherten volledig in de vrije natuur. Hun leven bestaat uit het eten van voedsel da... Lees verder Boodschappen binnen 10 minuten thuis Op dit moment vinden ongeveer 10% van alle boodschappen bestellingen online plaats. Dit is nog maar een klein gedeelte. Toch focussen grote supermarkten, aanbiede... Lees verder Barbecue catering Ede Een feestelijke gebeurtenis op komst waarbij u de gasten wilt voorzien van lekker eten en drinken? Dan biedt Ter Burg Catering hierbij uitkomst. Zij zijn de grootste experts op het gebied van catering in Veenendaa... Lees verder Onweerstaanbaar: verse airfryer friet Wie airfryer friet wil bereiden heeft een ongekende keuze uit allerhande soorten ovenfriet. Een bezoek aan de supermarkt laat een breed assortiment zien van zowel diepgevroren friet als verse friet. Die laatste is relatief nieuw en steeds meer in ... Lees verder