Onweerstaanbaar: verse airfryer friet

Wie airfryer friet wil bereiden heeft een ongekende keuze uit allerhande soorten ovenfriet. Een bezoek aan de supermarkt laat een breed assortiment zien van zowel diepgevroren friet als verse friet. Die laatste is relatief nieuw en steeds meer in opmars, wat geen verrassing mag heten. Wie verse (weliswaar voorgebakken) friet kiest, mag rekenen op een volle aardappelsmaak en de beleving alsof je daadwerkelijk zelf verse friet hebt gemaakt. Een wereld van verschil met diepvriesfriet; iets wat echt de nasmaak heeft van een gefrituurde snack. De verse friet is vaak nog voorzien van een stukje schil, wat de smaak in het bijzonder ten goede komt.

Verse friet, heerlijk te combineren met .....

Wie van bourgondisch genieten houdt kan verse airfryer frieten heerlijk combineren met een mals biefstuk. Zorg dat je voor een optimale smaakbeleving Belgische mayonaise in huis haalt, deze is net iets zuurder dan Hollandse mayonaise en kent een authentiek karakter. Combineer een heerlijk biefstuk met een zelfgemaakte salade; gezond en lekker. Voor de biefstuk haal je optioneel kruidenboter in huis en laat deze smelten op de gebakken biefstuk; eenvoudig, maar heerlijk. 

Seizoens-verwennerijen

Tijdens de donkere dagen bak je lekker verse ovenfriet af in de airfryer en haal je de steengrill te voorschijn. Maak zelf een champignonsaus, snijd uienringen en stukjes paprika, deze kun je mee grillen. Het vlees marineer je bij voorkeur zelf, haal kip, rundergehakt en biefstuk in huis. Van het gehakt kun je mini-gehaktballetjes maken. Bestrooi de steengrill altijd eerst met grof zeezout voordat je het vlees gaat bakken. Verse ovenfriet combineert heerlijk met een dergelijke bourgondische maaltijd! Wil je toch eerst een lekker voorafje? Bekijk dan hier onze voorgerechten.

Ook bij zomerse, lichte gerechten combineer je verse ovenfriet. Serveer het eens met gebakken zalm en maak hier een lekkere, romige vissaus bij. Je serveert het met bijvoorbeeld gekookte broccoli, peen of sperziebonen. Bestrooi de groenten met vers gehakte peterselie en serveer er gerust een gekookt ei bij. Zo ontstaat er een heerlijke voedzame maaltijd, waarbij de ingrediënten fantastisch met elkaar combineren!

Verse airfryer friet past bij vele type gerechten die bestaan uit vlees of een vleesvervanger, aangevuld met groenten of salade en airfryer friet. Het zijn relatief gemakkelijk en snel te bereiden maaltijden, waarbij je geen omkijken hebt naar de aardappels en jij je handen vrijhoudt voor het bereiden van de rest van de maaltijd. Bekijk hier meer van onze toprecepten!
 

Terug naar overzicht